Hogyan legyél jó vezető

Nyilvánvalóan elválik egymástól a vezetői és a feladatkiosztó “szakember” munkája a mai vállalati rendszerekben Ez utóbbi szint egy jó szakmunkás szintje, míg a vezetői munka erős kihívásokkal jár. 5 pontban foglaltam össze, hogy mit várnak ma a cégek kinevezett vezetőjüktől:

  • Tervezés azaz legyen képes előre látni, megbecsülni, érzékelni a jövőt. Döntései rendszert alkossanak, egyértelmű és világos vezetői célokat adjon, ha kell, akkor naponta, sőt feladatonként is a beosztottjainak. Legyen képes a vállalati és üzemi célokkal egy fedél alá hozni az egyéni/beosztottjai céljait. Hatalmas kihívás
  • Szervezés Nem ő az egyedüli “megoldó” ember! Nem az a dolga. Persze nem baj, ha ért egy kicsit a szakmához, de sokkal inkább meg kell tudnia szervezni akár a gyártást, akár az anyag -és információáramlást.  Tudnia kell, hogy az egyes részlegek nem egymás ellen, hanem pontosan egymásért végzik munkájukat. S ha ezek ellen ható erővel találkozik, akkor kell beavatkoznia.
  • Szabályozás És ha már valamit sikerült optimálisan megszervezni, akkor azt akár szabályrendszerbe is lehet foglalni. Ezen szabályzók naponkénti megfigyelése, jobbítása, fejlesztése odafigyelést, a beosztottakkal, kollégákkal való  kommunikációt, együttes gondolkodást kíván. A szabályzók létrehozása az egyik legnagyobb vezetői munka
  • Ellenőrzés. Azért tegyünk különbséget a dolgok kontroll alatt tartása és az ellenőrzés között. Ez utóbbit már egy lefutott folyamat eredményességének megállapítására használjuk, a kontroll pedig a folyamat meghatározott mederben tartását jelenti. Nem szinonimákról van tehát szó, hanem más és más funkciót tölt be a két munkaforma. Csak tudni kell használni őket jókor jó helyen és szituációban.
  • Nevelés. A szakmailag megbízható és munkája, cége iránt elkötelezett munkatárs nem lesz készen, nem terem valamely titkos munkaerő fán. Minden egyes kollégáért meg kell küzdeni, ha tetszik, ha nem, tényleges felnőttnevelési képességgel és tudással is bírnia kell egy jó vezetőnek.  Pontosítok:   Minden jó vezetőnek. Aki erre nem képes – lássuk be – hatalmas kárt tud tenni egy munkahelyen, melynek következményeiről ne most beszéljünk.

“3 perces olvasmány” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!